Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın simultane bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla harbi orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması karınin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Kullanılan kapı fitili yürekin yaman sızdırmazlık şarkaı yoksa daha hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim katkısızlanabilir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının tarafı saf otomasyon sistemlerine isabetli aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın bapları camlı olabilir.

Yangın kapıları kullanım meydanına nazaran, rengine bakarak ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması bayağıdaki gibidir

İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı emekaretlenmelidir. Üzerinde “müstacel çıkış” makalesı bulunan baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Karşı sayısı: Binaların karşı adetsı bapların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı dokumalarda her katta bir parça müstacel çıkış kapısı mevki almalıdır. Güçlü katlı bünyelarda katlar arasındaki geçişlerde de baplar bulunabilir.

Asayiş: Evgin çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Ivedi durumlarda bapların her an engelsiz olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Yangın en muhataralı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, âdem tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol altında tutulması dirimsel önem taşımaktadır.

Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i okumak sinein tıklayın.

If you do derece want that we track your visist to our site you can disable tracking in your browser here:

Yangın bapları insanların ve hayvanların Yangın Kapısı meskenlerden hariçarı çıkmasını ve henüz azca kötü solumasını sağlamlar. İnsanlar kötü solumayı önemsiz üzere görebilir meğer yangınlardan en çok güç kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit gibi gazlar “yangın tütünı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın kapıları özellikleri müteallik mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir çıbanlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Report this wiki page